Basta segling semester i Grekland | nl - en - sv

FAQ

+31 (0) 6 46 59 33 34

info@flexholidays.com

Veel gestelde vragen

– Boeken jullie ook tickets?
Nee in principe doen we dit niet door slechte ervaring met onjuiste gegevens. Wel adviseren wij waar je het goedkoopste kunt boeken.

– Boeken jullie ook alleen appartementen?
Nee wij boeken alleen appartementen in combinatie met een zeilweek.

– Heb ik een vaarbewijs nodig om zelfstandig een boot te huren?
Ja, in veel landen is het voortaan verplicht om minimaal een vaarbewijs te hebben. Vaarbewijs 1 is genoeg als je niet de zee op gaat maar tussen de eilanden en het vaste land zeilt.

– Gaat een reis altijd door?
Ja een reis gaat altijd door of het moet expliciet vermeld zijn dat dit afhankelijk is van een bepaald aantal deelnemers.

Tips en informatie

Reizen in Griekenland op een boot heeft wat extra aandachtspunten dan een landvakantie.

De bergruimte op een boot is zeer beperkt en het is niet mogelijk om grote plastic koffers mee te nemen omdat die niet in kastjes passen. Het is meestal mooie weer dat zorgt er ook voor dat je niet teveel kleding nodig hebt. Ikzelf neem weinig mee in een reistas en een rugzakje en spoel/was tussendoor even iets en hang het aan de railing van de boot en door de wind en zon is het dan binnen een uur al weer droog.

Meezeilen:
Voor de veiligheid aan boord is het gebruikelijk bij het meezeilen niet voor 16.00 aan de alcohol te gaan en daarna in beperkte mate of het moet zijn dat de boot dan al in een stadje is.

We maken een pot voor gemeenschappelijke inkopen voor ontbijt etc. Iedereen moet hiervoor 25 euro in de pot storten bij aankomst. Meld je van te voren al als je de pot wel wil beheren en neem dan een portemonee mee waar het geld in kan. (de kapitein is vrijgesteld van bijdrage in de pot). Het avond eten wordt betaald door iedereen afzonderlijk omdat er nu eenmaal mensen zijn die veel duurder eten en drinken dan andere. Ieder legt op tafel voor wat hij ongeveer gegeten en gedronken heeft. (Uit ervaring de eerlijkste/beste oplossing).

Voor vertrek volgt door de cokapitein ( iemand met de meeste zeilervaring) en mij een uitgebreide inspectie van de boot.

We keren meestal de avond voor de einddag al terug in de haven. Dit om te zorgen dat iedereen zijn vliegtuig terug haalt. Als hiervan wordt afgeweken dan hoor je dit ruim van te voren.

Per boot moet er een crewlist ingevuld worden. Meestal ontvang je die al van mij vooraf per email. Deze moet je dan zsm invullen en naar mij terug mailen.

Verder let op:

– speciale schoenen die niet afgeven op het dek en stroef blijven als het dek nat is bijvoorbeeld speciale bootschoenen, sportschoenen kan ook als ze maar niet afgeven en genoeg grip hebben. Slippers en blote voeten is niet aan te raden als er flink gezeild wordt. Natuurlijk kan dat wel een keer bij rustig weer.

-lippenbalsum is handig maar je moet wel de goede nemen tegen de zon. De vette creams zonder zonnefilters kunnen zelfs door verbranden blaren veroorzaken!

-bescherming van je hoofd tegen zonnesteek door het dragen van petje liefst met touwtje zodat hij niet afwaait, zonnebril en watervaste zonnebrand minimaal factor 10 . Als je snel verbrand, neem dan een blousje /shirt met lange mouwen mee.

-waterschoentjes zijn handig als we voor anker liggen om de boot te bereiken en als je gaat zwemmen in ondiep water als bescherming tegen rotsen en zeeegels

-neem een paar cd’s mee altijd leuk en de radio geeft alleen Griekse muziek waar je meestal na een paar uur wel op uitgeluisterd bent

-als je aanleg hebt voor wagenziekte of zeeziekte is het slim hiervoor pillen mee te nemen

-slik je medicijnen, vraag je apotheek dan om een internationaal medicijn paspoort

-maak kopieen van je reisdocumenten zoals paspoort en ticket voor de terugreis zodat we die kunnen uitwisselen (via mij krijg je de tickets per mail zsm)

-neem genoeg contant geld mee voor de eerste dagen omdat pinnen op eilanden niet altijd mogelijk is. Ook moet er een borg betaald worden voor eigenrisico van gebruik spullen op de boot van 250 euro per persoon. Die borg krijg je weer terug indien je geen schade hebt veroorzaakt. Het gaat dan om bijvoorbeeld het laten vallen van een glas waardoor de vloer beschadigd etc. De boot is verzekerd tegen schade varen maar er is een eigen risico voor gebruik van de boot. De boten zijn constant verhuurd dus de verhuurder moet meteen alles kunnen repareren zonder discussies of op geld te moeten wachten. De kapiteins zijn verantwoordelijk voor het eigenrisico van de boot.

-een paar wasknijpers, regenpak/jas voor als het een dag echt regent (in mei gemiddeld 5 dagen regen per maand .

-voor mensen die snel last hebben van de maag is koffie en jusdorange drinken tijdens het zeilen/varen af te raden. Water drinken (2-3 liter per dag) is een must voor iedereen ivm uitdrogen.

– je kunt een lakenpakket huren via mij. Dit is verplicht ivm hygiene en bescherming van de matrassen. Het kost 15,00 pp en je krijgt daarvoor een of twee handdoeken (afhankelijk met welke maatschappij de boot is, een grote en een kleine, een onderlaken en een kussensloop. Dit dien je contant aan mij te betalen bij aankomst. Extra linnengoed is tegen betaling te huur.

-als je mee flinke wandelingen wilt maken langs riviertjes, watermolen of naar bijvoorbeeld een hoge ruine neem dan ook dichte wandelschoenen mee.

VERGEET NIET VANAF TWEE WEKEN VAN TE VOREN IN TE CHEQUEN ONLINE (VOORAL VOOR RYANAIR REIZIGERS VAN BELANG MAAR DIT KAN OOK AL BIJ ANDERE REISORGANISATIES) JE KRIJGT DAN EEN BOARDING PAS DIE JE UIT MOET PRINTEN EN MEE MOET NEMEN. ALS HET KAN DOE DIT DAN OOK VOOR JE TERUGREIS METEEN!! Indien de reis langer duurt dan twee weken. Op dit moment moet je extra betalen voor een stoel als je direkt de terugreis boordingpas wil uitprinten. Ik adviseer dit te doen omdat je in Griekenland moeilijk kunt printen.

Nog vragen of onduidelijkheden stel ze gerust.

Kontakta