de leukste Zeilvakanties in griekenland | nl - en - sv

FAQ

+31 (0) 6 46 59 33 34

info@flexholidays.com

Over Griekenland

Ontdek Griekenland vanaf het water!

Heerlijk weer en genoeg ruimte om te genieten van de mooiste plekken. Er wordt gezeild op de ionische zee vanaf Corfu, naar het mooie idyllische eiland Paxos ten zuiden van Corfu en naar het west
Griekse vaste land.

Corfu is een van de mooiste dochters van de Middellandse Zee en het noordelijkste van de Ionische eilanden. Zand- en kiezelstranden, gladgeslepen witte rotsen en baaien langs bloemrijke tuinen omgrenzen het eiland, maar ook ruige steile oevers en met bomen begroeide kliffen. Veel inhammen zijn alleen per boot te bereiken. Ideaal voor een zeilvakantie dus!

Al bij aankomst per vliegtuig wordt één ding duidelijk: Corfu is schitterend. Het eiland lijkt vanuit de lucht gezien een dicht groen tapijt, waarin steeds weer dorpjes zijn geweven. De zon schijnt uitbundig op Corfu. Het aantal zonne-uren bedraagt per jaar gemiddeld 2550, de meeste in de periode mei-september. Het zachte Middellandse-Zeeklimaat zorgt voor een gemiddelde temperatuur van 18 graden. Van April tot oktober is de temperatuur van het water hoog genoeg om lekker te kunnen zwemmen. Door grote regenval in de winter is de plantengroei zo uitbundig. De regenbuien eindigen doorgaans vroeg in april. Dan begint het mooiste jaargetijde, het voorjaar. Daarna komt de warme zomer en het zachte najaar.

Deze reis meteen boeken
  • Het bijzondere aan deze reis is het lekker actief zijn en of relaxen, combinatie van land en water, andere mensen leren kennen en een goede sfeer bij mooi weer.

  • U slaapt aan boord en deelt met iemand een cabine. Een eigen cabine is mogelijk tegen een meerprijs. Er gaan maximaal 8 personen per jacht mee.

  • Bijkomende kosten: een vliegticket, reis van en naar de boot, potgeld voor eten, drinken en diesel (+/- 65 euro per week) en s ‘avonds uit eten (+/- 12,50 euro)